Suedia va recunoaşte existenţa statului Palestina, anunţă premierul Stefan Löfven

0
2338

Suedia va recunoaşte statul Palestina, a anunţat vineri premierul Stefan Löfven, subliniind că soluţia la conflictul israeliano-palestinian este crearea a două state.


„O soluţie cu două state presupune o recunoaştere reciprocă şi voinţa unei coexistenţe paşnice. De aceea Suedia va recunoaşte statul Palestina”, a declarat Löfven în discursul despre politica generală
Acest lucru este necesar să aibă loc cu respectarea „exigenţelor legitime atât ale palestinienilor, cât şi ale israelienilor, cu privire la autodeterminarea lor şi la securitatea lor”, a precizat el.
Noul Guvern format vineri, în care social-democraţii s-au aliat cu Verzii, este mai favorabil cauzei palestiniene decât cel dinainte, care urma linia ţărilor mari din Europa de Vest în problema palestiniană.
Recunoaşterea Palestinei şi susţinerea „activă a efortului de reconciliere” se află printre priorităţile Partidului Social-Democrat care doreşte, de asemenea, ca „crimele de război ale Israelului să fie examinate, iar ocupaţia (Fâşiei) Gaza ridicată”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.