Suedia vrea ca negocierile în privinţa Brexitului să avanseze, dar subliniază necesitatea unor angajamente ale Londrei

0
1896

Suedia s-a pronunţat miercuri pentru accelerarea negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Londra cu privire la ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, dar a ţinut să precizeze că este nevoie de asumarea unor angajamente de către britanici faţă de celelalte state din UE, notează Reuters.
Aflat la Geneva, premierul suedez Stefan Löfven a declarat că doreşte ca negocierile privind Brexit-ul să treacă în decembrie la următorul stadiu. El a subliniat însă că există unele ‘linii roşii’, astfel că Londra trebuie să facă anumite angajamente faţă de ţările ce rămân în UE după ieşirea Marii Britanii, conform Agerpres.

”Vrem să vedem că luăm decizia asupra următorului pas în decembrie, dar pur şi simplu nu putem face acest lucru fără angajamentele pe care le dorim (din partea Londrei, n.r.). Există, desigur, linii roşii pe care le urmărim, chiar acum avem nevoie, de exemplu, de angajamente financiare mai clare, ce reprezintă cea mai dificilă problemă”, a spus Lofven.

În opinia sa, încheierea negocierilor privind Brexit-ul ‘făă niciun acord’ ar fi un lucru extrem de rău atât pentru UE, cât şi pentru Marea Britanie. Liderii statelor membre ale UE i-au transmis vineri premierului britanic Theresa May că mai este mult de muncă pentru a debloca negocierile privind Brexit-ul, blocul comunitar reamintind de termenul limită pe care l-a stabilit pentru începutul lui decembrie, până la care UE a cerut şefei guvernului de la Londra să facă propuneri privind ‘factura’ ieşirii din UE.


http://www.stiripesurse.ro/suedia-vrea-ca-negocierile-in-privinta-brexitului-sa-avanseze-dar-subliniaza-necesitatea-unor-angajamente-ale-londrei_1233330.html
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.