Tara in care patru din cinci tranzactii se fac cu cardul. Suedia ar putea fi primul stat din lume care renunta la cash

0
1854

stockholm-sweden-770
Plata pentru patru din cinci produse achizitionate in Suedia se face cu cardul, iar localnicii fac 260 de tranzactii electronice pe an, arata un raport citat de presa locala. In aceste conditii, ATM-urile sunt din ce in ce mai putin folosite, iar Suedia ar putea deveni, intr-un timp relativ scurt, prima tara din lume care renunta total la numerar.

Desi folosirea platilor electronice implica si costuri de securitate din ce in ce mai ridicate, se pare ca acestea sunt mai mici comparativ cu costurile pe care le implica printarea banilor. Suedia cheltuieste in jur de 1,2 miliarde de dolari cu tiparirea banilor, adica 0,3% din PIB-ul tarii.
stockholm_2083137b
Pe de alta parte, Asociatia Suedeza a Bancherilor sustine ca aceasta tendinta de folosire cu preponderenta a platilor electronice a dus si la o scadere a furturilor din banci. De exemplu, in 2012, au avut loc numai cinci jafuri, cea mai scazuta rata din ultimii 30 de ani.

…. mai mult la :  Tara in care patru din cinci tranzactii se fac cu cardul. Suedia ar putea fi primul stat din lume care renunta la cash
http://www.incont.ro/international/tara-in-care-patru-din-cinci-tranzactii-se-fac-cu-cardul-suedia-ar-putea-fi-primul-stat-din-lume-care.html
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.