Testamentul lui Alfred Nobel, expus pentru prima dată în public, în Suedia

0
1997

Testamentul lui Alfred Nobel, care include clauzele speciale referitoare la înfiinţarea celebrelor premii care poartă numele savantului şi industriaşului suedez, a fost expus pentru prima dată în public, în Muzeul Nobel din Stockholm, informează lefigaro.fr .
nobel_will_flag
Până în prezent, foarte puţine persoane au avut privilegiul de a vedea documentul original, redactat în anul 1895. În prezent, testamentul este expus pentru publicul larg în Muzeul Nobel, în cadrul unei expoziţii a cărei tematică este moştenirea lăsată de Alfred Nobel.

„Expoziţia evocă importanţa pe care o are transmiterea de bunuri. Testamentul este piesa de rezistenţă. Este un document simplu, dar care face legătura între munca noastră (de la muzeu, n.r.) şi premiile Nobel”, a explicat curatoarea expoziţiei, Karin Jonsson.
„Este vorba de a materializa moştenirea inventatorului dinamitei în rândul publicului. Acest lucru îl face mai popular”, a adăugat colegul ei, Gustav Källstrand. Premiile Nobel reprezintă „una dintre mărcile cele mai importante ale Suediei”, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al instituţiei suedeze.
http://www.descopera.ro/dnews/14069634-testamentul-lui-alfred-nobel-expus-pentru-prima-data-in-public-in-suedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.