The Guardian : Secretele murdare ale țărilor scandinave. Adevărul din spatele miturilor

1
2237


The Guardian a spus “de ajuns!”. Țările nordice nu sunt un miracol. În spatele miturilor se ascund “secrete murdare”.
Iată lista “secretelor murdare”, pe țări:

Suedia
– orice am spune despre suedezi pălește în fața descrierii făcute chiar de ei compatrioțiilor: invidioși, rigizi, harnici, iubitori de natură, liniștiți, sinceri, necinstiți, xenofobi;
– suedezii sunt adepții izolării unii de alții; de exemplu, ei ar face orice pentru a nu împărți liftul cu un străin;
– șomajul în rândul tinerilor este mai mare decât în Marea Britanie și mai mare decât media UE;
– integrarea este o provocare în curs de desfășurare, iar dreptul suedez este în creștere. Un purtător de cuvânt pentru democrații din Suedia, care are un nivel record de 10% în sondajele de opinie, a insistat că “imigranții sunt mai predispuși la violență”… iar Suedia a fost una dintre țările cele mai însetate de sânge ale mileniului trecut.
– Susan Sontag a descris monopolul de stat al magazinelor de alcool Systembolaget din Suedia drept “salon de înmormântare” și “cameră de avort”.
Toate aceste descrieri ale “secretelor murdare” ale țărilor nordice se vor regăsi în cartea “The Almost Nearly Perfect People – The Truth About the Nordic Miracle (Jonathan Cape)”, de Michael Booth, care va fi publicată în 6 februarie.

mai mult la : http://www.amosnews.ro/secretele-murdare-ale-tarilor-scandinave-adevarul-din-spatele-miturilor-2014-02-11

1 COMENTARIU

  1. In mare are dreptate englezu asta. Dar exista o vorba. Mai bine iti vezi birna din ochiul tau decit paiul din ochiul celuilalt.
    Nici cu inglishii nu mi-e rusine. Au fost stapinii lumii si au ajuns o natie de ratati, betivi, drogati, puturosi si curve. Daca te duci la Londra zici ca ai nimerit in Pakistan, au ajuns rau de tot. Mai bine si-ar vedea de ale lor in loc sa-i critice pe scandinavi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.