Un oras din Suedia a facut un experiment inedit: a redus orele de munca la 6 pe zi. Ce s-a constatat dupa un an de zile

0
2142

In timp ce angajatii de la companiile mari din lume se chinuie sa isi creeze un echilibru intre munca si viata personala, un oras din Suedia a decis sa isi ajute concret oamenii sa fie mai fericiti.
In Aprilie 2014, conducatorii orasului Göteborg au anuntat ca toti angajatii de la stat vor lucra doar 6 ore pe zi, ca parte al unui experiment prin care sa se imbunatateasca viata oamenilor, sa se creasca productivitatea si, intr-un final, sa se taie din costurile lunare.
Dupa un an, s-a dovedit ca initiativa a fost un succes. La un azil de batrani, femeile care lucrau ca ingrijitoare sufereau de depresie si de extenuare.


Dupa ce li s-au micsorat orele de lucru, iar politicienii au angajat oameni in plus care sa le ajute, acestea au devenit mai energice, mai putin stresate si mai linistite, lucru care este benefic si pentru batranii din azil.
http://stirileprotv.ro/stiri/international/un-oras-din-suedia-a-facut-un-experiment-inedit-a-redus-orele-de-munca-la-6-pe-zi-ce-s-a-constatat-dupa-un-an-de-zile.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.