VIDEO ProTV : Suedia se pregateste sa renunte definitiv la banii din hartie. Cica asa ar scapa de evaziune si de… cersetori

0
1991

Mai sa fie… In lumea civilizata din viitor nu exista, asadar, bancnote sau fise. Toate tranzactiile sunt sigure si la vedere. Cine ar mai vrea sa iti fure oricum portofelul fara cash? Ce functionar sau doctor ar sta cu POS-ul in sertar?
svesnske kroner
Doar o plata din cinci se mai face „cash” la ei acasa, in Suedia. Unde, cei fara adapost, care traiesc, de exemplu din vanzarea de ziare, accepta tranzactiile… cu cardul. Bancile sustin agresiv ideea platii fara bani fizici. Aduc argumente precum scaderea criminalitatii sau disparitia evaziunii. In concluzie, a venit momentul sa colectionezi coroane suedeze: nu se stie cand vor disparea cu totul!


Exista insa si un viitor fara carduri. Bucata de plastic nu face altceva decat sa identifice contul din care vrem sa platim. Drept urmare, datele bancare pot fi mutate lesne in telefon. Asta ne arata Visa. Casa de marcat genereaza un QR Code pentru contravaloarea produselor.
O alta solutie interesanta vine de la BBVA, o banca spaniola. Poti sa faci plata cu un telefon ce cunoaste NFC, la orice POS care accepta plati „contactless”. Multe sunt disponibile si la noi in tara, pentru cardurile MasterCard si Visa. Deocamdata solutia e testata de o suta de mii de spanioli. Insa, ca o tehnologie de acest fel sa devina … virala, trebuie promovata. E nevoie de nume mari la masa jucatorilor. Apple au fost printre primii care au zis „all in.”
Apple Pay, serviciul prin care iPhone-ul 6 si fratele 6 plus devin intermediari in tranzactii financiare, poate fi folosit in peste 700.000 din unitati din SUA. Extrem de interesant este si serviciul de plati de la Samsung, gandit pentru Galaxy S6. Poti sa faci tranzactii la orice POS din lume. „Pay” in varianta coreeana, are pentru moment doua „bube”: vine abia la vara, iar globalizarea…inseamna, deocamdata, cateva tari.
 http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/ilikeit-intr-un-viitor-nu-foarte-indepartat-lumea-ar-putea-renunta-definitiv-la-banii-de-hartie-suedia-se-pregateste-deja.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.