AcasăFashionScandalul adopțiilor internaționale se extinde, Suedia anunță că va declanșa o investigație

Scandalul adopțiilor internaționale se extinde, Suedia anunță că va declanșa o investigație

-

Autoritățile suedeze au anunțat luni că vor demara o investigație cu privire la modul în care au avut loc adopțiile internaționale până în anii 1990 pe fondul temerilor crescânde că unii copii ar fi fost luați de la părinții lor biologici în mod ilegal, relatează Reuters.

Suedezii au adoptat în jur de 60.000 de copii din întreaga lume începând cu anii 1950, potrivit cotidianului Dagens Nyheter, mulți dintre aceștia provenind din Asia sau America de Sud.

Însă există îngrijorări tot mai mari că unii dintre copii ar fi fost furați de la părinții lor sau cumpărați de rețele infracționale care i-au oferit spre adopție cu colaborarea autorităților locale care au furnizat documente false.

„Va trebui să investigăm cum au funcționat practicile de adopție în Suedia între anii 1960 și 1990”, a declarat Lena Hallengren, ministrul sănătății și pentru probleme sociale din această țară.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Opt ţări ale Uniunii Europene, vecine la Marea Baltică, vor mări...

Opt ţări ale Uniunii Europene, care se învecinează cu Marea Baltică, au convenit să mărească de şapte ori capacitatea de producere a energiei eoliene...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura