AcasăFashionScandalul adopțiilor internaționale se extinde, Suedia anunță că va declanșa o investigație

Scandalul adopțiilor internaționale se extinde, Suedia anunță că va declanșa o investigație

-

Autoritățile suedeze au anunțat luni că vor demara o investigație cu privire la modul în care au avut loc adopțiile internaționale până în anii 1990 pe fondul temerilor crescânde că unii copii ar fi fost luați de la părinții lor biologici în mod ilegal, relatează Reuters.

Suedezii au adoptat în jur de 60.000 de copii din întreaga lume începând cu anii 1950, potrivit cotidianului Dagens Nyheter, mulți dintre aceștia provenind din Asia sau America de Sud.

Însă există îngrijorări tot mai mari că unii dintre copii ar fi fost furați de la părinții lor sau cumpărați de rețele infracționale care i-au oferit spre adopție cu colaborarea autorităților locale care au furnizat documente false.

„Va trebui să investigăm cum au funcționat practicile de adopție în Suedia între anii 1960 și 1990”, a declarat Lena Hallengren, ministrul sănătății și pentru probleme sociale din această țară.

mai mult la  /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Suedia o propune pe Cecilia Malmstrom, fost comisar european, pentru postul...

Malmstrom este "unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai reputaţi politicieni suedezi", a declarat ministrul Comerţului Exterior, Anna Hallberg. Aceasta a adăugat că Suedia a...