AcasăLifestyleBusinessDupă ce a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii...

După ce a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani, Suedia spune că nu se aşteaptă la un al doilea val de infecţii cu coronavirus: O ducem bine, regulile stricte nu funcţionează dacă oamenii tind să le încalce

Autorităţile suedeze estimează că vor depista mai multe focare de COVID-19 în viitorul apropiat, însă nu se aşteaptă la un al doilea val de infecţii, relatează The Guardian.

-

Coronavirusul a omorât până acum aproape 6.000 de oameni în Suedia, înregistrându-se în total peste 51.000 de decese în prima jumătate a anului. Ultimul record a fost înregistrat în 1869, când au murit aproximativ 55.000 de persoane.

Spre deosebire de majoritatea ţărilor Europene, Suedia a decis să ţină deschise business-urile şi majoritatea şcolilor şi, în loc să impună o serie de restricţii de circulaţie, autorităţile s-au bazat pe spiritul civic al cetăţenilor şi nu au recomandat folosirea măştilor faciale. Unul dintre argumentele autorităţilor a fost reprezentat de posibilitatea atingerii „imunităţii de turmă”.

Per capita, Suedia a suferit mult mai mult faţă de celelalte ţări nordice, însă nu a suferit declinul unor state precum Belgia, Spania şi Marea Britanie.

„Nu credem că vom vedea un al doilea val, în sensul clasic al cuvântului, precum în timpul pandemiilor de gripă. Această boală pare să funcţioneze diferit. Transmiterea este neregulată, crescând astfel probabilitatea apariţiei unor focare de-a lungul Europei în timpul toamnei”, a declarat Anders Tegnell, principalul expert epidemiologic al Suediei.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Furie în Iran după ce o femeie de 22 de ani...

O femeie de 22 de ani din Iran a murit, vineri, la câteva zile după ce a fost arestată de așa-zisa poliție a moralității...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura