AcasăLifestyleBusinessSecretul care a transformat Suedia într-o putere tehnologică de temut. Strategia lor...

Secretul care a transformat Suedia într-o putere tehnologică de temut. Strategia lor a început încă din anii ’80

Magnus Henrekson, şeful Institutului suedez de cercetare în economie industrială, subliniază că lipsa oricărei forme de impozitare pe avere e unul dintre principalele motivaţii ale antreprenorilor din domeniu. Antreprenorii care au câştigat milioane de euro din vânzarea unor companii precum Spotify sau Mojang sunt aşadar încurajaţi să reinvestească aceşti bani într-o nouă generaţie de start-up-uri.

-

Boom-ul tehnologic din Suedia ameninţă că va eclipsa pieţe precum Marea Britanie atunci când vine vorba de poziţia de capitală tehnologică a Europei. Serviciul suedez de streaming Spotify a crescut până la o capitalizare de piaţă de 48 de miliarde de dolari.

De asemenea, în urmă cu câţiva ani, în 2014, compania suedeză de jocuri video King, producătorul celebrului Candy Crush, s-a listat la bursă, în acelaşi an în care Microsoft a cheltuit 2,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona producătorul suedeze de jocuri video Mojang, care a dezvoltat Minecraft, scrie The Telegraph.

mai mult la  /www.businessmagazin.ro/

 

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Reacţia Ambasadei Suediei, după ştirea cu „suedezii” care s-au împuşcat în...

O ştire care a stârnit, marţi, amuzamentul internauţilor, a fost tratată cu umor şi de reprezentanţii Ambasadei Suediei la Bucureşti. Ştirea relata un schimb...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura