AcasăLifestyleBusinessSecretul care a transformat Suedia într-o putere tehnologică de temut. Strategia lor...

Secretul care a transformat Suedia într-o putere tehnologică de temut. Strategia lor a început încă din anii ’80

Magnus Henrekson, şeful Institutului suedez de cercetare în economie industrială, subliniază că lipsa oricărei forme de impozitare pe avere e unul dintre principalele motivaţii ale antreprenorilor din domeniu. Antreprenorii care au câştigat milioane de euro din vânzarea unor companii precum Spotify sau Mojang sunt aşadar încurajaţi să reinvestească aceşti bani într-o nouă generaţie de start-up-uri.

-

Boom-ul tehnologic din Suedia ameninţă că va eclipsa pieţe precum Marea Britanie atunci când vine vorba de poziţia de capitală tehnologică a Europei. Serviciul suedez de streaming Spotify a crescut până la o capitalizare de piaţă de 48 de miliarde de dolari.

De asemenea, în urmă cu câţiva ani, în 2014, compania suedeză de jocuri video King, producătorul celebrului Candy Crush, s-a listat la bursă, în acelaşi an în care Microsoft a cheltuit 2,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona producătorul suedeze de jocuri video Mojang, care a dezvoltat Minecraft, scrie The Telegraph.

mai mult la  /www.businessmagazin.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Suedia respinge acordarea Premiilor Nobel în funcție de cote de gen...

Goran Hansson, secretarul general al Academiei Regale Suedeze de Ştiinţe, for care decernează anual premiile Nobel, a declarat că nu vor fi introduse cote...