Alerta in Suedia: Se asteapta atentate cibernetice, dupa decizia in …

0
3259

Politia suedeza este in alerta maxima, miercuri, fiind posibile atacuri cibernetice, in urma deciziei luate de Curtea Suprema in cazul jurnalistului Julian Assange, ce va fi extradat in Suedia.

"Acordam atentie speciala sistemelor critice astazi", a anuntat Anders Ahlqvist, seful departamentului de crime cibernetice din Biroul National de Investigatii, citat de The Local.

Anterior, evenimentele ce au coalizat hackerii si activistii cibernetici au dezlantuit atacuri cibernetice impotriva guvernelor mai multor tari.

Ahlqvist a precizat ca politia "urmareste fluxul de informatii", atat din propriile surse, cat si prin cooperarea cu agentiile straine.

"Acest gen de infractiune este internationala in natura si drept rezultat este interesant sa urmarim ce se intampla in alte tari", continua acesta.

Julian Assange poate fi extradat in Suedia

Assange este un adevarat erou pentru activistii Internetului, care respecta website-ul de dezvaluiri creat de acesta.

Curtea Suprema a Marii Britanii a decis, miercuri, ca fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate fi extradat in Suedia.

Decizia a fost luata de majoritatea completului de judecata, cinci dintre cei sapte magistrati votand in favoarea extradarii. Deliberarile au durat numai zece minute.

Julian Assange se afla in arest la domiciliu din decembrie 2010, dupa ce un procuror din Suedia a emis un mandat de arestare pe numele sau, fiind acuzat de viol si agresiune sexuala. Avocatii lui au incercat sa anuleze mandatul la Curtea Suprema britanica, pe motiv ca ar fi "invalid".

Sustinatorii lui Assange sustin ca el este, de fapt, victima a razbunarii guvernului american, nemultumit ca Wikileaks a publicat mii de documente confidentiale ale diplomatiei de la Washington.

Alerta in Suedia: Se asteapta atentate cibernetice, dupa decizia in

Lasă un răspuns