An de varf pentru literatura romana in Suedia, cu zece volume care vor aparea in limba suedeza

0
2928

Zece volume ale unor autori români vor apărea anul acesta în limba suedeză, acestea reprezentând peste 6% din numărul total al titlurilor româneşti publicate până acum în Suedia, informează ICR Stockholm.

Nouă volume sunt semnate de Svetlana Cârstean, Mircea Cărtărescu, Daniela Crăsnaru, Cătălin Dorian Florescu, Norman Manea, Gabriela Melinescu, Ioana Nicolaie, Marin Sorescu şi Varujan Vosganian, iar un volum de proză scurtă românească conţine nuvele de Gabriela Adameşteanu, Adriana Bittel, Daniela Crăsnaru, Augustin Cupşa, Adela Greceanu, Florin Lăzărescu, Dan Lungu, Veronica Niculescu, Răzvan Petrescu, Bogdan O. Popescu şi Lucian Dan Teodorovici.

În acest an de vârf pentru literatura română în Suedia este marcat şi de participarea României în calitate de invitat special la Târgul de Carte de la Goteborg, ce va avea loc între 26 si 29 septembrie.

Revista literară Svensk Bokhandel publică un interviu cu directorul ICR Stockholm, Dan Shafran, intitulat ‘Un an de vârf pentru literatura română’. Directorul ICR Stockholm este de asemenea prezent cu un interviu filmat pe site-ul târgului, care oferă spaţiu amplu participării româneşti şi literaturii române traduse în limba suedeză.

Presa suedeză acoperă de asemenea pe larg participarea României în calitate de invitată de onoare la Târgul de Carte, participare prezentată de Dan Shafran în cadrul unei conferinţe de presă organizate pe 28 mai la Goteborg. Majoritatea cotidienelor suedeze naţionale şi locale preiau comunicatul de presă transmis în urma conferinţei de agenţia naţională de ştiri a Suediei, TT Spektra, care a punctat prezenţa la târg, pe lista invitaţilor români, a scriitorilor Mircea Cărtărescu şi Norman Manea.

mai mult la :
An de varf pentru literatura romana in Suedia, cu zece volume care vor aparea in limba suedeza

Lasă un răspuns