Ardelenii și bănățenii vor să muncească în Suedia ‎

0
1930


În perioada 29.05.2012 – 28.06.2012 au fost înregistrate 13.659 de trimiteri online de CV-uri din judeţele din Transilvania şi Banat. Ardelenii şi bănăţenii au optat în proporţie de 91,60% pentru lucrul în ţări europene, iar preferința lor pentru ofertele de muncă din Suedia a crescut cu peste 200%. 

Interesul pentru ofertele de muncă destinate absolvenților de studii superioare a crescut cu 10%, iar numărul ardelenilor și bănățenilor cu studii medii care doresc să muncească în străinătate a crescut cu 8%. Ardeleanul, respectiv bănăţeanul, care îşi face planuri de plecare în afara ţării provine mai ales din județele Timiș și Braşov, este bărbat, are studiile liceale încheiate şi este necăsătorit. Conform bazei de date Tjobs.ro, 13.659 de CV-uri au fost trimise folosind platforma de recrutare online Tjobs.ro în perioada 29.05.2012 – 28.06.2012, remarcându-se o scădere de 11% faţă de luna mai a acestui an. Această scădere este determinată de încheierea sezonului de recrutări pentru joburile estivale. Aplicările online au vizat munca în 43 de departamente şi în 45 de ţări, majoritatea europene.

 
Top 15 cele mai interesante anunţuri pentru ardeleni şi bănăţeni
 
Din analiza topului cu anunţurile care au cumulat cele mai multe aplicări în luna aprilie, se remarcă faptul că atât ardelenii, cât şi bănăţenii, au fost interesaţi de muncile sezoniere: 50,55% din numărul total de aplicări au vizat locurile de muncă sezoniere (anume „construcții / amenajări”, „hoteluri / turism”, „restaurant / catering”, „agricultură / silvicultură / zootehnie”), 26,50% de joburile specializate („transport” și „personal medical și sanitar”) și 22,95% au vizat joburile necalificate („îngrijire bătrâni”). Cele 15 anunţuri cu cele mai multe CV-uri aveau poziţii vacante în Marea Britanie (6 anunţuri), Suedia (4 anunţuri), Germania (2 anunțuri), Franţa (1 anunț), Italia (1 anunț) și Austria (1 anunț). Meseriile propuse presupuneau următoarele munci: muncitori în construcţii (zidari, dulgheri), personal hotelier și de întreținere/menaj, șoferi profesioniști și personal de îngrijire a persoanelor vârstnice.

Ardelenii și bănățenii vor să muncească în Suedia

Lasă un răspuns