COMUNICAT DE PRESĂ. Cosmin TRG la Festivalul de muzică electronică şi experimentală de la Norberg, Suedia

0
2033

În perioada 30 iulie – 1 august,  fostul oraş minier Norberg din Suedia găzduieşte unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică şi experimentală din Scandinavia. Organizat încă din 1999, festivalul prezintă, pe cele 5 scene ale sale, între 60 şi 90 de artişti anual. Printre capetele de afiş din acest an se numără artistul român Cosmin TRG, programat pentru data de 1 august. Institutul Cultural Român de la Stockholm colaborează cu festivalul pentru susţinerea prezenţei dj-ului român, aceasta fiind prima colaborare a ICR Stockholm cu un festival de muzică electronică din Suedia.
cosmintrg_011510
Cosmin TRG (Cosmin Nicolae) este un cunoscut disc-jockey român de muzică techno, stabilit în prezent la Berlin. Acesta a debutat pe plan internaţional în 2007 şi a participat de atunci la festivaluri importante din întreaga lume (Sonar, Melt!, Fabric etc.), fiind invitat de cele mai renumite cluburi de gen, realizând podcasturi pentru platforme specializate precum Resident Advisor, XLR8R, Fact Mag şi CLR.
Producător şi muzician, Cosmin TRG a lansat două albume integrale, Simulat, în 2011, şi Gordian, în 2013, ambele primite cu recenzii internaţionale pozitive, iar din 2014 produce sub propria marcă, Fizic.

Combinând pasaje din muzica electronică a anilor ’90 cu pasaje tehno şi extrase de pe coloana sonoră a filmelor, stilul muzical al lui Cosmin TRG este definit tocmai de aceste îmbinări surprinzătoare.
Cosmin TRG se va afla pentru a treia oara în Suedia, după ce în 2013 era invitat la clubul Berns, iar în 2014 era unul dintre capetele de afiş ale Red Bull Music Academy, la Teatrul Södra din capitala suedeză.

 

Persoană de contact: Ioana Leca, coordonator de proiect ICR Stockholm  ioana.leca@rkis.se / 0046 8 20 76 00.

Lasă un răspuns