Danemarca este gata să transfere o parte sau toate cele 30 de avioane de luptă F-16 în Ucraina, dar are o singură condiție pentru Statele Unite

1
383

Ministrul interimar al Apărării al Danemarcei, Troels Lund Poulsen, a declarat că țara sa este gata să transfere avioane de luptă F-16 în Ucraina , cu condiția ca SUA să aprobe aceste livrări.

Danemarca va sprijini transferul avioanelor sale F-16 în Ucraina, dar acest lucru se va întâmpla doar cu aprobarea și sprijinul Statelor Unite, ca țară care produce aceste avioane, scrie media daneză, citată de Unian.

„Ucraina are nevoie de avioane. Mai mult ca oricând dacă vor să-și câștige lupta. Acest lucru este valabil și pentru avioanele daneze F-16”, a spus Poulsen.

În total, potrivit presei, Danemarca are 43 de avioane de luptă F-16, dintre care 30 sunt în uz. Danemarca înlocuiește acum F-16 cu avioane de luptă F-35, aeronave de generația a cincea.

/www.defenseromania.ro/

1 COMENTARIU

  1. Ministrul interimar al Apararii al Danemarcei, Troels Lund Poulsen, arata ca tara sa este pregatita sa ofere sprijin Ucrainei, prin transferul avioanelor de lupta F-16. Acest gest de solidaritate arata ca Danemarca tine cont de eforturile Ucrainei de a se proteja de conflictele din regiune si ca vrea sa-si ajute tara vecina. Este o cauza loiala de a transmite ca politica si securitatea internationala ar trebui sa se construiasca impreuna si ar trebui sa se confrunte cu amenintari comune, care necesita schimburi si colaborare.

Lasă un răspuns