Daniela Svensson – expertă în avioane de luptă

0
2856


În Suedia, una dintre cele mai fericite ţări din lume, unde conceptul „fără stres“ e lege, românca testează la SAAB performanţele avionului Gripen şi ale elicopterului Skeldar.

Aproape de Cercul Polar, să fii wonder woman este fezabil. Şi carieră, şi familie, şi echilibru. În Suedia, da! În copilărie, Daniela, născută la Târgul-Mureş în 1975, visa să fie pilot pe avione militare. În România, nu! La şcoala de piloţi militari nu acceptau femei, a aflat ulterior. Atunci i s-a părut o catastrofă, însă a ştiut mereu că ar putea pilota într-o altă ţară. Acum are 36 de ani şi povesteşte că s-a orientat către Facultatea de Aeronave din Bucureşti, a terminat în 1998 şi după absolvire a plecat să lucreze la  SAAB, ca inginer de aviaţie. Brevetul de pilot l-a obţinut în Suedia, în 2007, şi îl foloseşte din plin. Ca inginer, nu stă numai în birou. Zboară, cu Gripen în simulator, dar şi în privat, pe avioane de mici dimensiuni.  Aşa a  iniţiat-o şi pe Filippa, fetiţa ei născută în Suedia acum trei ani, într-ale pilotajului. La prima lecţie, micuţa n-a avut nicio teamă, a dormit tot zborul şi apoi a spus tuturor ce frumos e cu avionul lui mami. 

Soţul Danielei este suedez şi sunt împreună din 2002. De când Filippa vorbeşte, a învăţat şi el câteva cuvinte româneşti. Acum, Daniela e însărcinată şi va naşte, în decembrie, încă o fetiţă.

Sursa: Daniela Svensson – expertă în avioane de luptă – Dezvoltare profesională | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/daniela-svensson-experta-in-avioane-de-lupta-16287.html#ixzz1l43kqfPq

Daniela Svensson – expertă în avioane de luptă

Lasă un răspuns