DISCRIMINARE a suedezilor fata de romani. Ce a facut un masterand roman ca sa primeasca un loc de munca

0
3221

Un masterand român la Uppsala, care a trimis sute de CV-uri în Suedia pentru a obţine un loc de muncă, fără să obţină vreun răspuns, s-a bucurat de un succes "neaşteptat" după ce şi-a schimbat numele astfel încât să sune "mai suedez", relatează site-ul TheLocal.se, citat de Mediafax.

Potrivit site-ului, masterandul român "Oidiu X" a trimis peste 200 de CV-uri în Suedia, dar nu a primit niciun răspuns, lucru care l-a determinat să încerce altă tactică. 

"Am auzit că un tip pe care îl cheamă Pablo, în Marea Britanie, şi-a schimbat numele de pe CV în Paul, după care a constatat că i-a răspuns mai multă lume la solicitări, aşa că m-am gândit să recurg la acelaşi truc", a declarat el pentru The Local, adăugând că "a mers".

Astfel, românul a imprimat 40 de CV-uri în suedeză, fără să îşi precizeze naţionalitate, dar scriind că a studiat doi ani la Universitatea Uppsala. Pe 20 dintre ele şi-a scris numele adevărat, iar pe celelalte 20 un nume suedez ales la întâmplare. De asemenea, el a modificat aşezarea în pagină, astfel încât nu se putea observa, la prima vedere, că CV-urile conţineau exact aceeaşi informaţie. El a trimis CV-urile către 20 de companii din Uppsala, Gothenburg, Malmö şi Stockholm, inclusiv la o agenţie de recrutare, Academic Work, potrivit site-ului.

mai mult la :

DISCRIMINARE a suedezilor fata de romani. Ce a facut un masterand roman ca sa primeasca un loc de muncaRomania Libera

DISCRIMINARE a suedezilor fata de romani. Ce a facut un masterand roman ca sa primeasca un loc de munca Un masterand roman la Uppsala, care a trimis sute de CV-uri in Suedia pentru a obtine un loc de munca, fara sa obtina vreun raspuns, s-a bucurat de un succes "neasteptat" dupa ce si-a schimbat numele ...

Vezi stirea local

Masterand roman la Uppsala, "curtat" de angajatori dupa ce si-a schimbat numele de pe CV cu unul "mai suedez"Antena3

Masterand roman la Uppsala, "curtat" de angajatori dupa ce si-a schimbat numele de pe CV cu unul "mai suedez" Un masterand roman la Uppsala, care a trimis sute de CV-uri in Suedia pentru a obtine un loc de munca, fara sa obtina vreun raspuns, s-a bucurat de un succes "neasteptat" dupa ce si-a schimbat

Lasă un răspuns