"E cel mai trist Craciun al nostru." Drama romanilor din Suedia carora statul le-a luat copiii

0
2983


Dupa o luna si jumatate de ancheta, autoritatile suedeze spun ca nu au suficiente dovezi ca doi soti romani stabiliti de 5 ani in Suedia si-au batut copiii.

Politia si protectia copilului i-au luat pe cei trei baieti din familie, dupa ce unul dintre ei, gelos pe fratele mai mic, a mintit la scoala ca ii bat parintii. Desi au recunoscut ca nu au probe la dosar, investigatorii au refuzat pentru moment sa-i lase pe copii inapoi acasa langa mama si tatal lor.

Sunt aproape doua luni de cand Serviciile Sociale i-au ridicat pe cei mici, dupa ce baiatul mijlociu s-a plans la scoala ca este lovit de parinti. Acum o saptamana, politistii au recunoscut ca acuzatia nu se sustine.

"Am fost ridicati de politie la ora 8 si 20, din casa noastra unde locuim aici in Suedia. Am fost interogati in cazul cu copiii nostri, anchetatoarea de la caz spunand ca sunt liber, ca nu au cu ce sa ma retina.", a declarat Corneliu Patrulescu, tatal copiilor.

De fapt, singurul motiv pentru scoaterea copiilor din familie ramane marturia baiatului de 7 ani. Mama spune ca baiatul a spus o minciuna, suparat ca, dupa nasterea fratelui mai mic, a pierdut o parte din atentia parintilor.

"S-a dus la vecina mea si a spus ca tatal a murit. Vecina a spus, David, cum poti sa zici asa ceva? Si el in continuare sustinea lucrul asta. Eu cred ca toate lucrurile astea le-a facut din gelozie, pentru ca era "baiatul mamei" cand a venit al treilea copilas.", a declarat mama copiilor.

"E cel mai trist Craciun al nostru." Drama romanilor din Suedia

Lasă un răspuns