Filmul regizorului roman stabilit in Suedia, Ştefan Constantinescu, va merge la Festivalul de la Cannes

0
2920


Cel mai recent scurtmetraj al regizorului şi artistului Ştefan Constantinescu, Family Dinner (titlu original Middag med familjen), a fost selectat în competiţia secţiunii speciale Semaine de la Critique, secţiune paralelă a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Filmul a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Göteborg la începutul acestui an, unde a concurat în competiţia de scurtmetraje, şi a fost promovat cu sprijinul ICR Stockholm.
Family Dinner este primul film suedez al lui Ştefan Constantinescu, regizor român stabilit la Stockholm, şi este produs de compania Atmo, una dintre cele mai importante case suedeze de producţie de film independent. Scurtmetrajul va fi difuzat pe data de 5 mai, în prezenţa regizorului, în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Stockholm, organizate de ICR Stockholm.
Ştefan Constantinescu este regizorul scurtmetrajului Troleibuzul 92, ce a reprezentat România la Bienala de Artă de la Veneția din 2009, al documentarului Dacia, dragostea mea, realizat împreună cu Julio Soto în 2009, precum și autorul cărţii pop-up Epoca de Aur pentru copii, apărută în 2008 cu sprijinul ICR Stockholm.
În prezent Ştefan Constantinescu lucrează la primul său lungmetraj de ficţiune, cu titlul de lucru Viking Story Line, care va fi produs tot de Atmo.
.. 

Filmul regizorului roman stabilit in Suedia, Ştefan Constantinescu

Lasă un răspuns