Guru” MISA, Bivolaru, nu mai e în Suedia ‎

0
2929

Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că Poliţia Română deţine informaţii referitoare la ţara în care se află Gregorian Bivolaru, liderul MISA, una dintre persoanele date în urmărire internaţională de mai bine de 7 ani pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, şi spune că poliţiştii vor să-l aducă în ţară înainte de a se prescrie fapta.

”Despre Bivolaru vreau să precizez că a fost arestat în Suedia în luna aprilie 2005, iar în noiembrie 2005 s-a respins extrădarea acestuia. În acest moment avem date că s-ar afla într-o altă ţară”, a spus Petre Tobă.

Autorităţile suedeze l-au eliberat pe Bivolaru în anul 2005, respingând extrădarea acestuia.

Pe numele lui a fost eliberat un mandat de arestare preventivă, iar poliţiştii vor să-l aducă în ţară pentru ispăşirea pedepsei, înainte de a se prescrie fapta.

Potrivit lui Petre Tobă, există peste 1.000 de urmăriţi internaţional, iar alţi 300 au fost deja localizaţi.

”Mai mult de 1.100 de urmăriţi, care în momentul de faţă figurează în evidenţa Poliţiei Române, au fost prinşi şi au fost încarceraţi la nivelul ţărilor unde noi am avut date şi informaţii că aceştia se află. Acest lucru îl ştim cu certitudine în urma comunicării primite de la statele respective. Mai mult de 300 dintre persoanele pe care noi le avem în evidenţă ca urmăriţi le avem localizate şi, în momentul de faţă, împreună cu partenerii noştri din statele respective, încercăm să-i localizăm şi să-i prindem”, a mai spus Tobă.

Guru” MISA, Bivolaru, nu mai e în Suedia

Lasă un răspuns