AcasăGöteborg„Haiducia” Suediei ia sfârșit: „Nu organizaţi mese, nici sărbători! Anulaţi-le!”. Întâlniri de...

„Haiducia” Suediei ia sfârșit: „Nu organizaţi mese, nici sărbători! Anulaţi-le!”. Întâlniri de maximum 8 persoane

Regatul suedez, cu 10,3 milioane de locuitori, a avut o strategie sanitară fără port de mască, fără carantină sau închiderea magazinelor, însă şi-a îndemnat populaţia să-şi limiteze contactele şi să lucreze în sistem de telemuncă, pe cât posibil. În Suedia, „recomandările” valorează cât nişte reguli, însă nu sunt însoţite de măsuri coercitive şi nici de sancţiuni, exceptând strict cazurile când este depăşită limita de persoane în timpul unor reuniuni publice.

-

Relaxarea suedeză ia sfârșit. Confruntat cu creșterea alarmantă a numărului de infectări, Guvernul de la Stockholm a anunţat luni că limitează reuniunile publice la maximum 8 persoane. Este o premieră de la începutul pandemiei, informează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Limita de persoane pentru adunări publice, fixată până acum la 50-300 de persoane în funcţie de caz, se va reduce la 8 persoane timp de o lună, începând din 24 noiembrie.

Este o măsură „foarte intruzivă” şi „fără precedent”, dar „necesară” pentru a face să scadă curba de infectări, a justificat premierul suedez Stefan Löfven în timpul unei conferinţe de presă.

„Nu mergeţi la sala de fitness, nu mergeţi la bibliotecă, nu organizaţi mese, nici sărbători! Anulaţi-le!”, a îndemnat premierul Suediei.

mai mult la  /ziaristii.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Blitz-kriegul Rusiei a eșuat, forțele Kremlinului nu controlează nici un oraș...

Sâmbătă, a treia a războiului din Ucraina, a început cu lupte grele pe străzile din Kiev. Armata și civilii ucraineni opun ocupanților ruși o...