ICR Stockholom : Scriitorul Andrei Codrescu în turneu suedez

0
3098


Scriitorul Andrei Codrescu revine în Suedia ca oaspete de onoare al Festivalului Internaţional de Literatură de la Umeå, Littfest. Pe 16 martie, Andrei Codrescu va apărea pe principala scenă a festivalului, atât pentru a vorbi despre propriile cărţi, cât şi pentru a prezenta avangarda românească şi contribuţia lui Tristan Tzara la cultura europeană. Volumul lui Andrei Codrescu Ghid dada pentru postumani – Tzara si Lenin joacă şah, care abordează pe larg aceste teme, a apărut în limba suedeză în 2012, la editura 2244.

Luni, 18 martie, Andrei Codrescu îşi va întâlni cititorii din Stockholm, la sediul Institutului Cultural Român, în cadrul unui salon de poezie care-i va mai avea ca invitaţi pe poetul Gunnar Harding, membru al Academiei De Nio, editorul şi traducătorul Jonas Ellerström şi actorul Christian Fex. Cu această ocazie vor fi prezentate noi traduceri în limba suedeză din lirica lui Andrei Codrescu, realizate de Dan Shafran. Ca poet, Andrei Codrescu a fost publicat în limba suedeză cu o selecţie de versuri inclusă în antologia Om jag inte får tala med någon nu ("Dacă nu am cu cine vorbi acum"), apărută în 2011 la editura suedeză Tranan.

Vizita lui Andrei Codrescu în Suedia este organizată de Festivalul Internaţional de Literatură de la Umeå în colaborare cu ICR Stockholm.

Persoană de contact: Eva Leonte, Director adj. ICR Stockholm: eva.leonte@rkis.se / 0046 8-20 74 06.

 

Lasă un răspuns