AcasăŞtiriIndicele de Progres Social - Suedia este cea mai avansata tara din...

Indicele de Progres Social – Suedia este cea mai avansata tara din punct de vedere social

-


Suedia este cea mai avansata tara din punct de vedere social, potrivit noului indice lansat la Skoll World Forum, o platforma internationala menita sa accelereze initiativele antreprenoriale si solutiile inovatoare pentru cele mai mari provocari sociale ale lumii. Pe locul doi se situeaza Marea Britanie; Germania – pe locul 5, Statele Unite – 6, iar Japonia – 8.  Indicele de Progres Social, care a evaluat 50 de tari in functie de performantele lor sociale si de mediu, a fost realizat de profesorul Porter si initiativa The Social Progress Imperative. Ei colaboreaza cu economistii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) si organizatii internationale precum Deloitte Touche Tohmatsu Limited, Cisco, Fundatia Skoll, Fundacion AVINA sau Compartamos Banco.

Acest indicator este calculat doar in functie de masurile sociale si de protectie a mediului menite sa acopere nevoile de baza, premisele pentru bunastare si oportunitate. Pentru fiecare tara evaluata, indicele arata care sunt zonele pe care trebuie sa se puna un accent mai mare pentru a imbunatati nivelul de trai al oamenilor. La calcularea sa au fost utilizate tehnici statistice riguroase si informatii furnizate de surse de referinta la nivel international, cum ar fi Banca Mondiala si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Indicele de Progres Social – Suedia si Marea Britanie, cele mai avansate tari

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

NATO: Danemarca va desfăşura 800 de soldaţi în luna mai în...

Danemarca va desfăşura 800 de soldaţi în luna mai în Letonia în cadrul contingentului NATO, după ce a primit o cerere oficială din partea...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura