Sunt puține semne care arată că strategia unică a Suediei în fața pandemiei Covid-19 va evita dureri economice. Spre deosebire de alte țări europene, Suedia nu a instituit reguli de izolare în cursa pentru a încetini propagarea virusului SARS-CoV-2.

În piața din Vällingby, un district suburban din Västerort, în partea de vest a capitalei Stockholm, clienții lipsesc iar metrourile care ajung aici sunt goale. „Pur și simplu nu sunt clienți. Toată lumea rămâne în case”, a declarat Mike Singh, proprietarul unui stand cu haine.

Observatorii au încercat să afle dacă abordarea neconvențională a statului nordic – care a permis întreprinderilor să continue să funcționeze și copiilor să continue să meargă la școală – a fost una viabilă sau prost orientată.

Rata mortalității înregistrată de Suedia, de 364 de decese la un milion de persoane, este dificil de interpretat. Ea este, firește, mai mare decât în state precum Finlanda (54) și mai mică decât în țări cu un regim strict de izolare, ca Marea Britanie (510).

mai mult la  /evz.ro/

Lasă un răspuns