Doctorul Laura Ghibu-Ventimiglia se află în Suedia din 1990, iar în ultimul timp ţine un curs prin care îi învaţă pe medicii suedezi cum să se ferească de bolile infecţioase.

Laura Ghibu-Ventimiglia se află în Suedia din 1990, dar păstrează relaţiile cu cei din România şi este la curent şi cu „planul de luptă” urmat de autorităţile sanitare române în faţa pandemiei. Medicul cu origini române se implică în lupta cu coronavirusul din patria adoptivă, astfel că poate compara foarte bine cele două sisteme, suedez şi român, fiecare cu avantaje şi dezavantaje.
Aşa cum se ştie, recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lăudat Suedia şi a prezentat-o drept un „model” în lupta împotriva noului coronavirus, în pofida faptului că nu a impus restricii dure în vederea opririi răspândirii COVID-19. Între timp, alte ţări care aui impus iniţial măsuri dure au început să le relaxeze şi încearcă să se inspire din exemplul nordicilor.
Strategia Agenţiei pentru sănătate publică a fost să izoleze persoanele cu mare risc de a dezvoltă complicaţii şi de a responsabiliza cetăţenii în răspândirea lentă a virusuliu în comunitate. În acelaşi timp s-a lucrat intens pentru a dezvoltă sistemul sanitar. Locurile în terapie inensiva s-au înmulţit cu 150% şi s-a angajat personal sanitar suplimentar. Toate restricţiile de mai sus s-au luat de comun acord, după discuţii între Agenţia pentru sănătate publică, Serviciul Social, Agenţia pentru situaţii de urgenţă şi guvern. Au fost comunicate de către directorul Agenţiei pentru santate publică şi întărite de premier şi rege. Laura Ghibu-Ventimiglia medic
Citeste mai mult: adev.ro/qa78r6

Lasă un răspuns