Municipalitatea din Goteborg, confruntata cu o invazie de romi-cersetori din Bacau

0
2416

O delegaţie a primăriei din Goteborg urmează să sosească în această toamnă la Bacău, ca să le explice edililor că prin oraşul suedez ”nu umblă câinii cu colaci în coadă”, după ce peste 500 de romi din urbea moldavă au luat cu asalt oraşul suedez, scrie publicaţia Goteborg Posten-GB.

Oficialii suedezi vor fi însoţiţi şi de reprezentanţi ai primăriei din oraşul norvegian Oslo, confruntat şi el cu o invazie de romi cu cetăţenie română şi care spun că sunt discriminaţi în ţara natală. Delegaţia din Goteborg ar vrea să încheie un parteneriat cu municipalitatea din Bacău.

„Noi vrem să le oferim viitorilor parteneri informaţii corecte legate de drepturile şi responsabilităţile care sunt în vigoare la sosirea cetăţenilor din Bacău în Suedia, comparativ cu viaţa liberă pe care au dus-o în ţara lor”, spune Teresa Woodall, responsabil cu supravegherea săracilor din UE care vin pe teritoriul suedez. Şi reprezentanţii administraţiei locale din Bacău au arătat interes pentru o colaborare cu municipalitatea din Goteborg şi s-au deplasat deja într-o excursie-studiu în Suedia. Ei au fost interesaţi să afle cum se lucrează cu organizaţii voluntare, dar şi de a dezvolta muncă socială pentru romi.

Municipalitatea din Goteborg, confruntata cu o invazie de romi-cersetori din Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.