În luna martie, autorităţile suedeze au emis un mandat european de arestare pe numele Ralucăi Iacobeţ, originară din Sibiu, pentru că şi-ar fi răpit fetiţa de cinci ani şi ar fi adus-o în România. Femeia a fost prinsă de poliţiştii suceveni în momentul în care se afla într-o vizită la Mănăstirea Putna, împreună cu copila. Mama a ajuns în arestul Poliţiei, iar micuţa într-un Centru al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
UPDATE: Curtea de Apel Suceava a transmis un comunicat de presă cu privire la cazul femeii care este acuzată că şi-a răpit propriul copil. “La data de 8 aprilie 2019, prin Sentinţa nr.39, Curtea a respins cererea formulată de autorităţile judiciare din Suedia cu privire la executarea mandatului european de arestare şi a constatat incidenţa motivului opţional de refuz al executării mandatului european de arestare prevăzut de articolul 98 al 2, litera E, din Legea nr. 302/2004 republicată, faţă de împrejurarea că fapta săvârşită de persoana solicitată, de reţinere în calitate de părinte al copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte s-a petrecut pe teritoriul României.

Totodată Curtea de Apel Suceava a revocat măsura arestului provizoriu dispusă faţă de persoana solicitată şi a hotărât punerea de îndată în libertate a acestea de sub puterea mandatului de arestare la data rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în comunicat.
Povestea Ralucăi Iacobeţ este desprinsă parcă din filme. Femeia este acuzată că şi-ar fi răpit fiica în vârstă de cinci ani. Românca şi-a părăsit partenerul de viaţă, un cetăţean suedez, şi a venit în ţară cu tot cu fetiţa lor. Bărbatul a reclamat dispariţia fetei şi a depus o plângere pe numele mamei. Aşa că autorităţile suedeze au emis un mandat european de arestare pentru Raluca Iacobeţ.

Citeste mai mult: adev.ro/ppp1dy

Lasă un răspuns