Oamenii de ştiinţă suedezi se apropie de OZN-ul din Marea Baltică. "Nu avem linişte de un an"

0
2550


O echipă de cercetători suedezi sunt foarte aproape de a desluşi misterul desprins parcă dintr-un episod Dosarele X. Oamenii de ştiinţă vor coborî în adâncuri pentru a cerceta obiectul cilindric găsit pe fundul Mării Baltice, în urmă cu un an, între Suedia şi Finlanda, anunţă Fox News.

Astăzi, echipa va începe explorarea, într-o călătorie ce va dura 6-10 zile. Scafandrii vor coborî pe fundul mării şi vor folosi camere care pot fi controlate de la distanţă. Ei vor incerca să determine exact identitatea obiectului, care a fost localizat cu un sonar în iunie 2011, de un echipaj aflat în căutarea epvelor de pe fundul mării.

Obiectul, care are forma unui cilindru cu un diametru de 60 de metri şi o "coadă" lungă de 400 de metri, va fi examinat de oceanografi şi ingineri.

"Acum, la un an după această descoperire, nu ştim dacă este un fenomen natural sau un obiect. Nu ne-am mai găsit liniştea de atunci", a spus Peter Lindberg, căpitanul echipajului Ocean Explorer, care a identificat aşa-zisul OZN de pe fundul mării.

Vestea acestei descoperiri a facut înconjurul lumii acum un an, subiectul captivând în egală măsură oamenii de ştiinţă, dar şi presa. Mulţi au speculat că ar fi vorba despre un obiect zburător neidentificat, care s-a prăbuşit în mare.

Peter Lindberg a declarat pentru Fox News că ar putea fi vorba despre un meteorit sau rămăşiţele unei nave de război ruseşti din secolul al XIX-lea.

"Poate fi o mulţime de lucruri. Dacă nu este făcut de mâna omului, ci de o altă formă inteligentă de viaţă, atunci ne putem numi norocoşi. Nu am câştigat niciodată la loterie", a spus Lindberg.

Dennis Asberg, unul din cercetătorii care vor lua parte la misiune, împărtăşeşte ideea colegului lui. "Dacă este într-adevăr un OZN, atunci avem de-a face cu o chestiune foarte ciudată", a spus Asberg, care este la fel de nesigur în ceea ce priveşte "OZN-ul din Marea Baltică".

Echipa "Ocean Explorer" este formată din 13 cercetători. Lindberg a afirmat că se află în negocieri cu Microsoft pentru ca evenimentul să poată fi transmis pe Internet.

Lasă un răspuns