Opt ţări ale Uniunii Europene, care se învecinează cu Marea Baltică, au convenit să mărească de şapte ori capacitatea de producere a energiei eoliene offshore, până în 2030, pentru a reduce dependenţa de energia rusă, a declarat marţi premierul danez, transmite Reuters, citată de News.ro.

Angajamentele vin după ce Rusia fie a redus, fie a oprit livrările de gaz către unele ţări, de la invazia sa în Ucraina.

”Împărtăşim un potenţial mare pentru energia eoliană offshore. Atâta timp cât depindem de combustibilii fosili, suntem vulnerabili”, a declarat prim-ministrul danez Mette Frederiksen, la un summit energetic de la Copenhaga.

Acordul a fost încheiat la un summit la care au participat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi miniştri şi parlamentari din Danemarca, Germania, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Finlanda şi Suedia, care se învecinează cu Marea Baltică.
https://universul.net/opt-tari-ale-uniunii-europene-vecine-la-marea-baltica-vor-mari-de-sapte-ori-capacitatea-de-producere-a-energiei-eoliene-offshore-pana-in-2030/

Lasă un răspuns