Premierul Norvegiei le-a explicat copiilor războiul din Ucraina: „Să vorbim unii cu ceilalți despre lucrurile de care ne temem”

0
641

Premierul Norvegiei, Jonas Gahr Stoere, a făcut un gest mai puțin obișnuit printre politicieni, dar care arată cum ar trebui să funcționeze o bună comunicare publică în momente sensibile pentru mentalul colectiv. El a înregistrat un scurt discurs în care s-a adresat copiilor, pentru a le explica, în cuvinte simple, ce se întâmplă în Ucraina, dacă trebuie să se teamă și mai ales cum trebuie să se comporte.

Jonas Gahr Stoere a fost ministru de externe timp de șapte ani în guvernul condus de Jens Stoltenberg, actualul secretar general al NATO. Iată cum le-a spus copiilor, pe înțelesul lor, ce înseamnă un război:

Nu este război în Norvegia. Norvegia este o țară sigură.

Noi, cei care conducem țara, facem tot ce putem pentru ca voi să fiți în siguranță și în același timp trebuie să îi spunem clar Rusiei  nu este permis să ataci alte țări.

Sunt reguli clare despre cum țările trebuie să se poarte una cu cealaltă exact așa cum sunt reguli despre cum noi, oamenii, trebuie să ne purtăm unii cu ceilalți. Iar să ataci o altă țară încalcă toate aceste reguli.

/www.digi24.ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns