Presa din Suedia semnalează un număr record de cărţi traduse din limba română în suedeză, în 2013

0
2039


Presa din Suedia semnalează un număr record de cărţi traduse din limba română în suedeză în anul 2013, fiind publicate 11 titluri aparţinând unor genuri literare diferite, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Institutul Cultural Român de la Stockholm.

"În data de 15 august, conducerea Târgului de Carte Bok& Bibliotek de la Göteborg, la care anul acesta România este ţară invitată de onoare, a transmis următorul comunicat de presă, având ca subiect numărul mare de cărţi traduse din română în suedeză în 2013: «Târgul de Carte de la Göteborg, 26-29 septembrie, are anul acesta în centru literatura română. Iniţiativa este susţinută de un număr record de traduceri în limba suedeză: unsprezece titluri aparţinând unor genuri diferite. Nouă dintre autorii cărţilor traduse participă la târg, fie în programul de seminarii, fie în programele de la standul României»", se arată în comunicat.

"Interesul pentru literatura română este rezultatul unei munci constante şi asidue şi ne bucurăm că editurile suedeze publică anul acesta cele 11 cărţi", spune Dan Shafran, directorul Institutului Cultural Român de la Stockholm, el însuşi traducător.

Presa din Suedia semnalează un număr record de cărţi traduse din limba română în suedeză, în 2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.