După ce anul trecut au dat lovitura, obligând statul român să le plătească 395 de milioane de euro, frații Ioan și Viorel Micula (care au dublă cetățenie, română și suedeză) au ratat o lovitură și mai mare: 2,1 miliarde de euro! În schimb, sunt obligați să achite 75% din cheltuielile de judecată plătite de statul român.

Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington a respins pretențiile de 9 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro, la cursul din momentul introducerii acțiunii) formulate de oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula împotriva României, anunță consorțiul firmelor de avocatură care au reprezentat România în acest proces.

Prin decizia Tribunalului, frații Micula sunt obligați să ramburseze României 75% din costurile suportate de statul român în acest proces.

Hotărârea luată de Tribunalul internațional de la Washington încheie un arbitraj inițiat de reclamanți în anul 2014, în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Regatului Suediei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor.

mai mult la  ziaristii.com

Lasă un răspuns