România şi Suedia intenţionează să organizeze un seminar comun pe probleme de minerit

0
2368

Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, coordonator al domeniului politică industrială, resurse minerale neenergetice şi transport de gaze naturale, a discutat ieri cu Ambasadorul Suediei la Bucureşti, E.S. Anneli Lindahl Kenny, despre organizarea unui seminar comun între cele două ţări pe probleme de minerit.
2012_21Nov_NordicClub_NCCI-105
Seminarul, la care vor participa companii suedeze şi române din domeniu, va avea loc în marja Forumului minier, ce se intenţionează a fi organizat în luna iunie, la Bucuresti, detaliile urmând a fi stabilite, de actorii implicaţi, în perioada următoare.

Diplomatul a manifestat dorinţa părţii suedeze de realizare a unui schimb de idei între experţi din cele două ţări pe probleme de minerit sustenabil, protecţia mediului şi aplicarea legislaţiei comunitare în domeniu.
În Uniunea Europeană, Suedia este cel mai mare producător de minereu de fier, al doilea producător de argint, aur, plumb şi zinc şi al treilea producător de cupru.
Colaborarea româno-suedeză, în acest moment, se referă, în principal la domenii în care au şi fost efectuate investiţii suedeze: industrie, energie, comerţul cu ridicata, transport şi servicii profesionale, principalele companii suedeze, care au investit în facilităţi de producţie şi cercetare în România fiind: Autoliv, Ericsson, Electrolux, Alfa Laval, H & M, etc.

Lasă un răspuns