Şase copii aflaţi în plasament solicitaţi de un suedez pentru o vacanţă…

0
2608

Un caz cel puţin ciudat a atras atenţia conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş. Un cetăţean suedez, împreună cu două românce, a solicitat instituţiei dreptul de a duce şase minori în ţara de origine a bărbatului, motivând că doreşte să îi ducă în vacanţă.

Propunerea li s-a părut oficialilor Direcţiei extrem de dubioasă, astfel că asistenţii sociali au cerut suedezului documente suplimentare, care să ateste că minorii vor fi în siguranţă în tot acest timp cât vor fi plecaţi. Până în prezent, acest lucru nu s-a întâmplat, astfel că responsabilii cu protecţia copilului au refuzat categoric să dea undă verde solicitării.
"Bărbatul a prezentat un cazier juridic şi paşaportul său, dar a făcut şi dovada faptului că nu are datorii. Acest lucru nu este suficient pentru încredinţarea acestor minori. În plus, nu ştim cine este acest domn, nu avem o anchetă socială, care să ateste condiţiile în care trăieşte acesta în Suedia. În plus, nu şi-a prezentat intenţiile pentru care doreşte să îi ducă pe aceşti copii în vacanţă. Îmi rezerv dreptul de a fi suspicioasă cu privire la această solicitare, astfel că, sub nicio formă, nu vom permite ca minorii să plece în condiţiile acestea. Acest domn a trimis solicitarea directorului general, iniţial. Numai că directorul general face parte din comisia de protecţie a copilului, însă propunerea, conform legii, este emisă de către directorul adjunct şi asistenţii sociali care lucrează la caz. În calitate de director adjunct, acum, cu documentele pe care le avem, nu voi emite nicio propunere. În acest moment, pot să spun că aceşti copii nu vor pleca!", a declarat, pentru Glasul Maramureşului, Lavinia Orzac, directorul adjunct al DGASPC Maramureş.

mai mult :

Şase copii aflaţi în plasament solicitaţi de un suedez pentru o vacanţă…

Lasă un răspuns