Epidemiologul de stat din Suedia, o tara care se diferentiaza prin abordarea sa mai supla si controversata in fata pandemiei cauzate de noul coronavirus, a declarat miercuri ca mai mult de un locuitor din cinci din capitala tarii, Stockholm, ar fi putut sa dezvolte deja anticorpi impotriva SARS-CoV-2.

Contactat pentru a comenta rezultatele unui studiu realizat de Agentia suedeza pentru sanatate publica, epidemiologul de stat Anders Tegnell a declarat ca, dupa parerea lui, pana in data de miercuri, „putin peste 20%” dintre locuitorii din Stockholm au contractat probabil COVID-19.

Studiul, aflat in desfasurare, a aratat ca 7,3% dintr-un esantion de persoane selectate la intamplare in capitala suedeza – regiunea cel mai grav afectata din aceasta tara – au dezvoltat anticorpi atunci cand au fost testate in ultima saptamana din aprilie.

„Cifrele reflecta situatia epidemiei de la inceputul lunii aprilie, pentru ca este nevoie de cateva saptamani pentru ca sistemul imunitar sa dezvolte anticorpi”, a explicat intr-un comunicat aceeasi agentie suedeza, care a analizat peste 1.100 de teste.

In alte parti ale tarii, numarul persoanelor care au dezvoltat anticorpi a fost mult mai scazut, fiind de doar 4,2% in sudul extrem si de 3,7% in regiunea din jurul orasului Goteborg, din sud-vestul Suediei.

mai mult la  /ziare.com/

 

Lasă un răspuns