Situatie incredibila in Suedia! O tanara, care a facut misto de islamisti pe Facebook, ar putea sta doi ani dupa gratii

0
2342

In Suedia, tara in care femeile merg cu teama pe strada, din cauza imigrantilor, si in care un inalt oficial al statului afirma dupa un atac terorist sangeros – ”suntem o tara care raspunde atentatului cu dragostea de straini”, o tanara risca doi ani de inchisoare dupa ce a indraznit sa faca misto pe contul sau de Facebook de islamisti, informeaza ziarul suedez Friatider.
Potrivit politiei, care a declansat o ancheta dupa ce fapta i-a fost adusa la cunostinta, tanara, in varsta de 32 de ani, este acuzata de faptul ca a facut referire ”intr-un mod negativ sau amenintator la adresa unui grup de oameni”,  dupa ce a postat pe Facebook desene umoristice despre islam.
In timpul anchetei, tanara, interogata ca un delincvent periculos, si-a cerut scuze pentru ca a postat acele imagini, spunand ca nu are nimic impotriva musulmanilor obisnuiti, ci numai impotriva celor radicalizati, din Statul Islamic.
”Am citit foarte mult si am urmarit o serie de documentare despre Statul Islamic si modul in care ei trateaza oamenii. Nu am vrut sa fac rau. Cel mai bun prieten al meu este un musulman, asa ca nu am o problema  cu musulmanii”, a explicat tanara, anchetatorilor.
Justificarile sale nu au fost luate in considerare de procurorul din Göteborg, Sara Toreskog, care a decis ca procesul impotriva tinerei trebuie sa continue, iar acuzatia ce i se aduce este ”discursul bazat pe ura” – o infractiune care, potrivit legislatiei suedeze, este pedepsita cu pana la doi ani de inchisoare.
Conform legislatiei suedeze privind discursul bazat pe ura, pentru ca o imagine sau o declaratie sa reprezinte „incitare la ura” este nevoie ca ea sa ameninte sau sa discrediteze persoane din cauza rasei, originii nationale sau etnice, credintei religioase sau orientarii sexuale.


https://www.bzi.ro/situatie-incredibila-in-suedia-o-tanara-care-a-facut-misto-de-islamisti-pe-facebook-ar-putea-sta-doi-ani-dupa-gratii-643233

Lasă un răspuns