Suedezul Ingvar Kampard, fondatorul IKEA, si-a anuntat retragerea de la conducerea companiei

0
2552


Fondatorul IKEA, suedezul Ingvar Kamprad și-a anunțat retragerea de la conducerea companiei , lăsând compania pe mâna celor trei fii ai săi, informează The Local.

Suedezul a decis să predea ștafeta gigantului din industria mobilei odată cu împlinirea vârstei de 86 de ani. Cei trei fii ai suedezului Kampard, Jonas, Mathias şi Peter vor prelua fiecare unul dintre cele trei grupuri ale companiei.

Un purtător de cuvânt al companiei a explicat că acest transfer de putere în conducerea companiei nu va aduce o schimbare majoră în politica IKEA.

Cel mai mare fiul al suedezului, Peter, are 48 de ani și este denumit "economistul", el fiind cel care a preluat conglomeratul Ikano, companie ce se ocupă cu managementul finanţelor, proprietăţilor şi capitalului familiei.

Jonas, în vârst[ de 46 de ani, este "designerul creativ" care se află la conducerea Ingka Holding, iar Mathias, de 43 de ani, este "omul de afaceri şi responsabil cu iniţiativa", care se ocupă de Inter Ikea Holding, care deţine conceptul şi marca IKEA.

Suedezul Ingvar Kampard, fondatorul IKEA, si-a anuntat retragerea de la conducerea companiei

Lasă un răspuns