AcasăŞtiriSuedia aproape finalizează campania de vaccinare, care e un real succes: 80%...

Suedia aproape finalizează campania de vaccinare, care e un real succes: 80% din populație a primit deja a doua doză

-

Suedia surprinde din nou Europa prin modul în care a organizat întrega campanie de vaccinare. O adevărată campanie, nu o bătaie de joc pe bani publici, prin filmulețe în care apar politicieni sau prin frică la televizor. Rezultatul se vede foarte clar în cifre.

Suedia aproape că încheie campania de vaccinare, 20% din populație fiind încă nevaccinată, dar cifrele sunt în scădere.

Până în 8 octombrie 2021 un total de 7.188.306 persoane au primit cel puțin o doză de vaccin, iar 6.721.017 au primit două doze. Acest lucru corespunde cu 84,2 % și, respectiv, 78,7% din populația Suediei (estimată undeva la 8,5 milioane) cu vârsta de peste 16 ani. Guvernul suedez simte gura de aer și a scutit acum călătorii vaccinați din Regatul Unit de interdicția de călătorie, pentru prima dată din 2020.

Pe de altă parte, România, se află la polul opus. Până acum 5.531.860 de persoane au schema completă de vaccinare, adică aproximativ 30% din întreaga populație (estimată la 19 milioane). 361.574 de români au făcut şi cea de-a treia doză de vaccin.

/www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Danemarca începe să recruteze femei în armată și mărește durata serviciului...

Forțele armate daneze numără în prezent în jur de 20.000 de militari ca personal activ, inclusiv aproximativ 9.000 de militari profesioniști. Danemarca a anunțat...

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura