Suedia își dorește un an școlar cu puține restricții

0
1229

Suedia continuă să aibă o abordare relativ diferită de a altor țări în lupta cu virusul Covid 19. Dacă autoritățile încă nu permit accesul publicului la întrunirile sportive, sau alte evenimente mari, ele încearcă totuși să țină societatea într-o stare cât mai apropiată de normalitate. Inclusiv școlile care se redeschid peste doar câteva zile.

În școala din Suedia, toamna rămâne exact așa cum s-a stabilit. Adică normală. Adică, la fel ca în primăvară toți elevii din grădinițe și școli generale vor merge la ore… ca în orice alt an. Lor li se vor adăuga liceenii și studenții, care până în iunie au avut învățământ la distanță.

Sunt puțini cei cărora li se pare că e ceva în neregulă în această hotărâre. Nu există proteste majore, nici scandaluri televizate pe această temă, nici emisiuni care vorbesc despre catastrofe și nici panică.

Iar anul școlar în învățământul preuniversitar suedez începe nu în septembrie, ci pe 17 august.

Sigur că există neliniști, ar fi ciudat să fie altfel. Însă autoritățile de la Stockholm au arătat la sfârșitul semestrului de primăvară că ideea de a ține școlile deschise a fost una foarte bună și s-au felicitat pentru ea în mod repetat. S-au înregistrat puține cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor și profesorilor, oricum nu mai multe decât în alte locuri din societate ori economie.

mai mult la   /www.rfi.ro/

Lasă un răspuns