Acasă Ştiri Suedia ridică nivelul de alertă militară din cauza crizei din Ucraina

Suedia ridică nivelul de alertă militară din cauza crizei din Ucraina

0
1690

38380
Suedia a ridicat vineri nivelul de alertă al personalului militar de vârf din cauza situaţiei din Ucraina, au anunţat forţele sale armate, citate de Reuters.

Starul scandinav participă deja la manevrele internaţionale din Finlanda, care are frontieră comună cu Rusia, şi şi-a mutat avioanele de luptă de reacţie rapidă pe insula Gotland din Marea Baltică, în largul coastei sud-estice a Suediei.
‘Dată fiind natura gravă a evoluţiilor din Ucraina, armata suedeză răspunde, printre altele, printr-un nivel mai ridicat de alertă pentru stafful său la sediu şi prin intensificarea colectării de informaţii’, a anunţat într-un comunicat Forsvarsmakten, autoritatea militară suedeză.
Un purtător de cuvânt al armatei a refuzat însă să furnizeze mai multe detalii privind modul în care se pregăteşte Suedia de o eventuală extindere în regiune a conflictului din Ucraina.
În ultimele 72 de ore, rebelii proruşi au deschis brusc un nou front şi au împins trupele ucrainene dintr-un oraş-cheie. Kievul şi statele occidentale susţin că răsturnarea de situaţie a fost rezultatul sosirii de coloane de blindate cu trupe ruse. Moscova neagă însă public că forţele sale sunt angrenate în susţinerea rebelilor proruşi, notează Reuters.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.