Suedia si-a schimbat decizia iar, uite controlul,nu e controlul !

0
2229

Suedia va continua timp de șase luni controalele la frontiere, a anunțat miercuri guvernul de la Stockholm. Potrivit televiziunii publice SVT, măsura se aplică în porturile de pe coastele de sud și de vest și pe podul care leagă Suedia de Danemarca peste strâmtoarea Oresund.
Săptămâna trecută, Suedia anunțase că va renunța la verificarea identității persoanelor care vin din Danemarca, începând din 4 mai.

Controalele au fost instituite ca reacție la criza refugiaților din 2015, când în Suedia intrau mii de solicitanți de azil pe săptămână.
Și Norvegia a prelungit până în noiembrie controalele temporare la frontieră pentru a controla fluxul de imigranți, relatează DPA Anunțul a fost făcut tot miercuri, de ministrul norvegian al justiției, Per-Willy Amundsen, care a precizat că măsura este necesară din cauza situației nesigure privind migranții din Europa. Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, însă face parte din zona Schengen, care permite călătoria fără pașaport în 26 de țări fără controale la frontieră.

Comisia Europeană a cerut săptămâna trecută Austriei, Danemarcei, Germaniei, Norvegiei și Suediei să renunțe treptat la verificările de la granițele din interiorul spațiului Schengen.
AGERPRES

Lasă un răspuns