AcasăFashionTensiuni în zona baltică. Suedia dă alerta. Avioane de luptă şi tancuri...

Tensiuni în zona baltică. Suedia dă alerta. Avioane de luptă şi tancuri suedeze au fost desfăşurate pe insula Gotland

După ce ruşii au desfăşurat marţi vehicule blindate, Suedia a trimis şi ea pe insulă avioane de luptă şi tancuri. Tensiunile din regiune au atins cel mai înalt nivel de la războiul rece încoace, potrivit Financial Times. Stockholm caută să trimită un semnal puternic Rusiei cu privire la tensiunile „accentuate” din Marea Baltică, arătând că ţara este pregătită să îşi apere integritatea şi suveranitatea.

-

Televiziunea suedeză a difuzat marţi imagini cu vehicule blindate care debarcau de pe un feribot pe insula Gotland, alături de turişti care conduceau rulote.

Johan Wiktorin, membru al Academiei Regale Suedeze de Ştiinţe ale Războiului şi director al firmei de informaţii strategice Intil, a declarat că avioane de luptă şi tancurile suedeze au fost desfăşurate pe insula Gotland – numită „portavion” în Marea Baltică – în timp ce patru corvete erau în exerciţiu în apropiere. El a mai spus că un avion al forţelor speciale americane a aterizat pe Gotland la sfârşitul săptămânii trecute, timp în care avioane de vânătoare norvegiene zburau alături de bombardiere americane cu rază lungă de acţiune B-52 în Arctica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read