Un oraş din Suedia introduce permisul pentru cerşetorie

0
2294
Cei care vor dori să cerşească la Eskilstuna, în Suedia, vor fi nevoiţi să se înregistreze la poliţie şi să primească un permis în schimbul unei plăţi de 150 de coroane suedeze (circa 15 euro).

Consiliul Muncipal din Eskilstuna, un oraş de aproximativ 70.000 de locuitori situat la 112 kilometri vest de Stokholm, capitala Suediei, a decis joi introducerea unui permis pentru cerşetorie. Astfel, cei care vor dori să cerşească în acest oraş industrial vor trebui să meargă în primul rând la poliţie pentru a se înregistra şi a obţine un permis în schimbul a circa 15 euro. Cei care vor cerşi fără acest permis riscă amenzi usturătoare.
Măsura, care va intra în vigoare în octombrie, este prezentată ca un mod de identificare a nevoiaşilor, dar şi a traficanţilor de persoane. De asemenea, este menită integrării străinilor, romii din România şi din Bulgaria practicând de mai mulţi ani cerşetoria în diverse oraşe din Suedia, transmite France TV Info. Premierul social-democrat Stefan Löfven a catalogat această măsură ca fiind „interesantă“, respingând din nou apelurile conservatorilor şi membrilor extremei drepte cu privire la interzicerea cerşetoriei la nivel naţional.


Citeste mai mult: adev.ro/pad1ss

Lasă un răspuns