Trump are o nouă ţintă, premierul Suediei: Sunt „foarte dezamăgit“. De ce s-a supărat preşedintele american şi ce răspuns a primit

0
2617
Preşedintele american Donald Trump s-a arătat „foarte dezamăgit“ că prim-ministrul suedez nu l-a eliberat pe rapperul A$AP Rocky, reţinut sub acuzaţia de agresiune, iar autorităţile din ţara scandinavă au reiterat vineri că justiţia este independentă de politică.

Trump a scris joi pe Twitter: „Foarte dezamăgit de prim-ministrul Stefan Lofven pentru că nu a fost capabil să acţioneze. Am urmărit casetele cu A$AP Rocky, iar el era urmărit şi hărţuit de scandalagii. Daţi-i lui A$AP Rocky libertatea. Trataţi americanii corect!“. „Facem atât de multe pentru Suedia, dar se pare că nu funcţionează şi invers.
Suedia ar trebui să se concentreze pe adevărata ei problemă cu criminalitatea #FreeRocky“, a mai scris el. În replică, vineri, autorităţile suedeze au respins criticile lui Trump, spunând că justiţia este independentă. Un purtător de cuvânt al guvernului a transmis că guvernul nu se va implica în caz. „Suedia şi prim-ministrul Stefan Lofven au fost foarte clari în dialogul cu Casa Albă şi cu preşedintele american că, în Suedia, toţi sunt egali în faţa legii şi că guvenul nu poate interveni în procedurile legale“, citează Reuters.

Citeste mai mult: adev.ro/pv95od

Lasă un răspuns