A sasea noapte de incidente in Suedia, considerata cea mai bine guvernata tara din lume

0
3540


Suedia, calificata de publicatia The Economist "cea mai bine guvernata tara din lume" da in clocot. Pentru a sasea noapte consecutiv, cateva cartiere de la periferia, Stockholmului au fost vandalizate de grupuri de tineri imigranti.

De vineri, violentele au cuprins si alte orase din tara. Toate evenimentele au declansat o dezbatere, in Suedia asupra integrarii imigrantilor. Acestia reprezinta 15% din populatie se concentreaza in cartierele sarace si se confrunta cu o rata a somajului mai importanta decat restul populatiei.

Incepand de duminica trecuta in fiecare noapte la periferia capitalei suedeze zeci de masini sunt incendiate ori distruse, iar vitrinele magazinelor si cabinele telefonice sunt sparte. Cand sosesc la fata locului, pompierii sunt atacati cu pietre de protestatari.

Ofiter: "Este tragic ceea ce se intampla, pentru ca nu cred ca aceasta conduita le va aduce o viata mai buna tinerilor de aici".

Tulburarile ar avea la origine moartea la Husby, un cartier defavorizat din capitala, a unui barbat de 69 de ani, impuscat de politie la domiciliu. Autoritatile au invocat legitima aparare, barbatul fiind violent si inarmat.

A sasea noapte de incidente in Suedia, considerata cea mai bine ..

Lasă un răspuns