Academia Regală de Știință din Suedia premiază tehnologiile viitorului

0
2150

Isamu Akasaki și Hiroshi Amano din Japonia împreună cu Shuji Nakamura, american de origine japoneză s-au alăturat anul acesta marilor laureați ai Premiului Nobel, în domeniul fizicii, pentru inventarea unei noi surse de lumină eficiente energetic și prietenoase cu mediul. Conform site-ului http://en.mercopress.com/, cei trei oameni de știință au dezvoltat o diodă ce emite lumină de culoare albastră, piesa lipsă care permite acum producătorilor să realizeze lămpi cu lumină albă. Aceastea vor schimba radical modul în care sunt luminate în prezent spațiile,  oferind o alternativă mai eficientă și de durată a becurilor incandescente introduse de Joseph Swan și Thomas Edison la sfârșitul secolului al 19-lea.
61580397
Frances Saunders, presedintele Institutului de Fizică din Marea Britanie, a declarat că cei trei  oameni de știință, prin rezultatele cercetării lor oferă un adevărat potențial pentru economia de energie. Conform spuselor acesteia, utilizarea diodei inventate cei cei trei oameni de știintă, ar putea reduce consumul de energie electrică utilizată la iluminat de la 20%, cât este în prezent, la numai 4%.

Este de așteptat ca această realizare tehnică să ofere noi atât oportunități  și provocări pentru marile companii producătoare  de corpuri de iluminat.
mai mult la :  http://jurnalspiritual.eu/academia-regala-de-stiinta-din-suedia-premiaza-tehnologiile-viitorului/

Lasă un răspuns