AcasăAnchetă în legătură cu acuzaţii de discriminare a clienților în magazinele H&M...

Anchetă în legătură cu acuzaţii de discriminare a clienților în magazinele H&M din Suedia

Investigaţia a fost iniţiată în urma unor informaţii apărute în cotidianul suedez Aftonbladet. Publicaţia a postat recent pe site-ul său imagini cu clienţi de diferite origini etnice respinşi când încercau să schimbe haine care încă aveau preţul pe ele. Unii dintre clienţi au înregistrat cu camera ascunsă astfel de momente.

-

Marele retailer de haine suedez Hennes & Mauritz (H&M) este anchetat pentru acuzaţii că ar fi discriminat clienţi pe baza etniei lor în Suedia, a anunţat miercuri o agenţie guvernamentală de la Stockholm, scrie Agerpres, citând DPA.
Persoanelor de alte origini etnice decât cea suedeză li s-a cerut, de exemplu, să arate un bon fiscal atunci când schimbă haine cumpărate, ceea ce încalcă politica firmei, a precizat Ombudsman-ul pentru Egalitate din Suedia.
„Informaţia apărută în relatările media conform căreia unii clienţi sunt trataţi mai prost decât alţii din cauza originii lor etnice este motivul pentru care Ombudsman-ul pentru Egalitate a solicitat un răspuns din partea companiei”, a declarat Lars Arrhenius, şeful acestei agenţii guvernamentale.
mai mult la   /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Suedia ⓜ mapamond domains

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura