AcasăPoliticaSuedia: Magdalena Andersson, aleasă din nou prim-ministru după o alegere-demisie săptămâna trecută

Suedia: Magdalena Andersson, aleasă din nou prim-ministru după o alegere-demisie săptămâna trecută

-

După o rocambolescă alegere-demisie timp de şapte ore săptămâna trecută, lidera social-democraţilor suedezi Magdalena Andersson a fost realeasă luni prim-ministru de către Parlament şi va putea deveni oficial prima femeie ce va ocupa acest post, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

Până acum ministru al finanţelor, Magdalena Andersson a fost aleasă de deputaţi cu 173 de voturi contra, 101 voturi pentru şi 75 de abţineri. În Suedia, un guvern este aprobat atâta timp cât o majoritate absolută de 175 de deputaţi nu votează împotriva acestuia.

Cu excepţia unei alte surprize improbabile, alegerile închid telenovela tranziţiei puterii social-democrate declanşate de plecarea prim-ministrului Stefan Löfven, care a demisionat la începutul acestei luni după şapte ani la putere şi la mai puţin de un an până la alegerile legislative din septembrie 2022.

Prezentarea guvernului în faţa regelui Carl al XVI-lea Gustaf, marcând oficial asumarea mandatului, este aşteptată marţi.

La sfârşitul unei zile de parlamentarism rocambolesc miercurea trecută, Magdalena Andersson a fost aleasă mai întâi prim-ministru, apoi opoziţia de dreapta i-a respins bugetul şi, în cele din urmă, forţată să demisioneze după plecarea surprinzătoare a ecologiştilor din guvern, aminteşte AFP.

/www.hotnews.ro/stiri-international-25212668-suedia-magdalena-andersson-aleasa-din-nou-prim-ministru-dupa-alegere-demisie-saptamana-trecuta.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Atenţionare de călătorie pentru români: Căderi masive de zăpadă şi vânt...

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Suediei că, în conformitate cu datele publicate de...