Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei: Ambiția guvernului suedez este ca Suedia să devină un model în ecologie

0
2984


Suedia este socotită cea mai eco ţară din lume, dar, cu toate acestea, eforturile sale de a proteja mediul rămân, în continuare, ambiţioase. Încă de mici, suedezii sunt educaţi să protejeze mediul înconjurător, iar Suedia, prima ţară din UE, la consumul de energie din surse regenerabile, este, totodată, şi lider european în privinţa consumului de produse organice.

În Suedia, pentru fiecare copac tăiat un altul este plantat, gunoiul reprezintă o sursă eficientă de energie, iar bicicletele sunt folosite chiar şi iarna. Toate aceste lucruri le-am aflat de la Excelenţa Sa, domnul Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei la Bucureşti, care a avut amabilitatea să acorde un interviu, în exclusivitate, publicaţiei Green Report, cu ocazia zilei naţionale a Suediei, care este sărbătorită astăzi 6 iunie.
Cum reuşesc suedezii să rămână un exemplu în domeniul protecţiei mediului?
Încă din copilărie, suedezii sunt educați în spiritul protejării mediului înconjurător – la gradiniță și, apoi, în școala primară și în școala generală. Acumularea acestor valori, de la o vârstă fragedă, este unul dintre motivele pentru care suedezii sunt atât de dedicați protejării mediului înconjurător și dezvoltării durabile.
mai mult la :

Anders Bengtcén, ambasadorul Suediei: Ambiția ..

Lasă un răspuns