Andrei Codrescu, oaspete de onoare în Suedia

0
2790


Scriitorul Andrei Codrescu este, din nou, oaspete de onoare în Suedia, unde va participa la Festivalul Internaţional de Literatură de la Umeä, intitulat Littfest.

Azi, Andrei Codrescu va apărea pe principala scenă a festivalului, atât pentru a vorbi despre propriile cărţi, cât şi pentru a prezenta avangarda românească şi contribuţia lui Tristan Tzara la cultura europeană. Volumul lui Andrei Codrescu „Ghid dada pentru postumani – Tzara si Lenin joacă şah“, care abordează pe larg aceste teme, a apărut în limba suedeză în 2012, la editura „2244“.

Duminică, Andrei Codrescu îşi va întâlni cititorii din Stockholm, la sediul Institutului Cultural Român, în cadrul unui salon de poezie care-i va mai avea ca invitaţi pe poetul Gunnar Harding, membru al Academiei De Nio, editorul şi traducătorul Jonas Ellerstrvm şi actorul Christian Fex. Cu această ocazie, vor fi prezentate noi traduceri în limba suedeză din lirica lui Andrei Codrescu, realizate de Dan Shafran. Ca poet, Andrei Codrescu a fost publicat în limba suedeză cu o selecţie de versuri inclusă în antologia „Om jag inte fer tala med negon nu“ („Dacă nu am cu cine vorbi acum“), apărută în 2011 la editura suedeză „Tranan“.

Andrei Codrescu, oaspete de onoare în Suedia

Lasă un răspuns